Funkisbyrån


Kontakt: tel 08-789 30 00 
e-post funkisbyran@jag.se 

 

Följ oss gärna på Facebook

Funkisbyrån är en modellagentur för personer med funktionsnedsättningar. Funkisbyrån hjälper dig och ditt företag att hitta modeller som bidrar till ökad mångfald.


Syftet med Funkisbyrån är att människor med funktionsnedsättningar ska bli mer synliga i nyhetsbevakning, media och reklam. Man är en del av samhällets mångfald och detta borde avspeglas i media och reklam, inte bara när det handlar specifikt om funktionshinder som t ex att man inte blivit beviljad personlig assistans eller att färdtjänsten krånglar.

Bakom Funkisbyrån står Föreningen JAG.  JAG är en ideell riksförening som arbetar med att påverka och sprida information om människor med omfattande funktionsnedsättningar. Funkisbyrån har funnits i fem år  och är ett led i Föreningen JAGs arbete för ett mer jämlikt samhälle.

 

Behöver du modeller till din reklamkampanj? Vill du bli bättre på att visa på mångfald i din reklam eller information? Hör av dig till oss med en förfrågan!

 

Du som har funktionsnedsättningar kan gå med i Funkisbyrån. Genom att gå med tar du ställning för ett samhälle där alla får vara med och synas. Om du går med i Funkisbyrån kan det hända att vi kontaktar dig när vi får in förfrågningar. Det kan vara för en intervju, en fotografering eller tex en filminspelning. Vi kan inte garantera några uppdrag och du har alltid rätt att tacka nej till ett uppdrag.
 

Är du redan med i Funkisbyrån? Vi har sparat dina uppgifter och kommer att lägga ut dem på den nya hemsidan när den är klar. Om du inte vill vara med längre – maila till jessica.linder.jansson@jag.se så tar hon bort dig ur registret. 


Dela |
JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.