Information från Kommunal

När du arbetar som personlig assistent på Brukarkooperativet JAG är det Kommunal som är ditt fackförbund. Kommunal förhandlar kollektivavtal med KFO (Kooperationens Förhandlingsorganisation) som Brukarkooperativet JAG är medlem i. Att ha kollektivavtal på arbetsplatsen är tryggt. Kollektivavtalet ger bland annat årlig lönegranskning bättre ersättning när du jobbar obekväm arbetstid, är föräldraledig eller långtidsjuk. Med kollektivavtalet följer också rätten att vara med och påverka på din arbetsplats.

Det är du och dina arbetskompisar som vet vad som fungerar på arbetsplatsen, och vad som inte gör det. Om det ska bli en förändring och förbättring, börjar den hos er. Kommunal är ert stöd i arbetet.

Ett sätt för er att påverka på arbetsplatsen är att de som är medlemmar tillsammans föreslår ett arbetsplatsombud (AO) och eller ett skyddsombud (SO), det kan vara samma person som har båda uppdragen eller två olika. Ett AO/SO får ett mandat och utbildning från Kommunal att företräda sina kollegor på arbetsplatsen och ska samverka med arbetsgivaren eller assistansledaren för att förekomma eventuella problem.

Om du vill vara med och påverka på arbetsplatsen eller vill veta mer om vad ett medlemskap i Kommunal innebär kontakta:

Felix Finnveden, regionalt fackligt ombud kommunal, sektion Gullmarsplan, tel 072 199 81 53, e-post felix.finnveden@kommunal.se

Dela |
JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.