Jobba på JAG

Vill du ha ett meningsfullt arbete och vara med och förändra världen? 

Att jobba som personlig assistent

Undrar du hur det är att jobba som personlig assistent? Här berättar Simon Johansson och hans assistent Micke Karlsson hur det kan vara.

Publicerat av Assistentjobb i JAG den 8 februari 2016


Undrar du hur det är att jobba som personlig assistent? Här berättar Simon Johansson och hans assistent Micke Karlsson hur det kan vara.


Lediga jobb på JAG
Här hittar du JAGs lediga jobb i hela Sverige.
Du kan även lägga in din meritförteckning här.
När en tjänst blir ledig söker vi där efter lämpliga kandidater.
Du kan även följa Assistentjobb i JAG på Facebook där det löpande läggs upp platsannonser.

OBS! För att kunna anställas som personlig assistent till någon som är under 18 år måste du visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Länk till polisens hemsida där du kan ladda ner blanketten.

 

 

Frågor?

Har du frågor kan du kontakta någon av rekryterarna på JAG, telefon 08-789 30 00 eller skicka e-post. 

Jobba som personlig assistent

Personlig assistans är ett individuellt stöd, utformat efter varje enskild person. Genom din anställning är du knuten till en viss medlem i Brukarkooperativet JAG och ditt uppdrag är att kompensera hans eller hennes funktionsnedsättning.

Det är medlemmen som, med stöd av eventuell legal företrädare, bestämmer vilka arbetsuppgifter som assistenterna ska utföra.

För varje medlem har JAG avtal med en servicegarant. I servicegarantens uppdrag ingår bland annat att rekrytera och arbetsleda medlemmens assistenter samt att ansvara för assistansens kvalitet och kontinuitet. Servicegaranten är din arbetsledare och den du i första hand ska vända dig till i alla frågor som rör ditt arbete eller din yrkesroll.

Att vara personlig assistent är ett kvalificerat och ansvarsfullt arbete. Det kräver personlig mognad och förmåga att sätta sig in i en annan människas situation, för att man på rätt sätt ska kunna utföra det som han eller hon skulle ha gjort själv utan sin funktionsnedsättning.

Din arbetsuppgift innebär att ge medlemmen assistans var han eller hon än befinner sig under din arbetstid. I praktiken kan du ändå förutse att du ofta kommer att vara på vissa ställen, som i medlemmens hem, skola eller arbete eller andra mer eller mindre ofta regelbundet besökta platser.
Du får under din arbetstid inte lämna medlemmen annat än om du har fått servicegarantens instruktion eller tillstånd.

Under din introduktion som ny assistent kommer du under en tid att arbeta tillsammans med en erfaren assistent för att lära känna medlemmen och för att lära dig kommunicera med honom eller henne. Det kan ta flera veckor innan du börjar arbeta självständigt.

Dela |
JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.