Föreningen JAG deltar på Socialdemokraternas partikongress

Föreningen JAG medverkar på Socialdemokraternas kongress som inleds i Göteborg nu på lördag. Målet är att påverka regeringen att sluta spara på den personliga assistansen. Vi ordnar också ett seminarium, dit alla som vill är välkomna.

Föreningen JAG ställer ut på Socialdemokraternas kongress på Svenska Mässan i Göteborg 8–12/4. Vårt huvudbudskap är att regeringen måste ge LSS-utredningen ett tilläggsdirektiv om att inga besparingar ska göras i den personliga assistansen. Vi vill inspirera delegaterna till att se assistansen som den moderna, prisvärda och träffsäkra insats det är för personerna med störst funktionsnedsättningar. Vi hoppas också kunna tydliggöra att personlig assistans lever upp till LSS ambitioner om delaktighet i samhället för alla medborgare.

På måndag 10/4 kl 16–17 arrangerar Föreningen JAG ett seminarium på kongressen om samhällsnyttan av personlig assistans med Matilda Svensson Chowdhury i lokal G1.

Alla intresserade är välkomna att delta på seminariet, men det måste anmälas in här. Inpasseringen kan ta tid, du måste gå igenom säkerhetsbågar och väskor ska skannas. Alla som befinner sig på kongressen ska ha sin badge synlig. Du får den vid inpasseringen genom att visa upp bekräftelsen som du fått på mejl. Är du redan anmäld som deltagare på kongressen behöver du inte anmäla dig igen.

Vi har ett ansvar för våra seminariedeltagare inför, under och efter seminariet och kommer därför hämta upp er vid entrén ca 15 minuter före seminariet. Det är bra om du även meddelar till kerstin.sellin@jag.se att du vill vara med och lyssna (men du måste ändå anmäla på länken ovan). 

Föreningen JAG har varit med förut på olika partikonvent men det är första gången som föreningen deltar på Socialdemokraternas partikongress. 

Lägg till ny kommentar

Dela |
Fler nyheter

Fler nyheter

JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.