Ny bok om barn med personlig assistans

Vardagarna är fulla av måltider, tandborstning, städning, skola, utflykter och kanske även några gäster ibland. I alla dessa situationer sker ett samspel mellan barnet, föräldern och den personliga assistenten. Föreningen JAG tillsammans med forskare från högskolan i Jönköping ger ut en bok som handlar om att underlätta möjligheterna till delaktighet i familjens vardagsliv för barn och ungdomar som har omfattande funktionsnedsättningar.

Boken bygger på erfarenheter och tankar från föräldrar till barn med personlig assistans samt deras personliga assistenter. Förhoppningen är att  tipsen och idéerna i boken ska bidra till att upptäcka nya situationer och samspelsmöjligheter i vardagen.

Boken erbjuder fördjupning om delaktighet, barns lärande och utveckling i familjen och konkreta tips om hur man kan arbeta för att underlätta barns delaktighet.

Boken riktar sig till föräldrar, personliga assistenter, anhöriga och personer som arbetar med barn och ungdomar som har omfattande funktionsnedsättningar.

Författare är Jenny Wilder, forskare vid högskolan i Jönköping och forskare/ möjliggörare på Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka), Anna Karin Axelsson, doktorand vid högskolan i Jönköping och Maggan Carlsson, handledare på Föreningen JAG.

Beställ boken eller läs den på webben

Boken kostar 80 kr inkl porto och kan köpas via foreningen@jag.se
Vill du hellre läsa boken på din dator kan du ladda ner den som PDF här.


 

 

BilagaStorlek
Barns delaktighet-boken.pdf17.4 MB

Lägg till ny kommentar

Dela |
Fler nyheter

Fler nyheter

JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.